Het begon allemaal zo een 35 jaar geleden...

Mijn liefde voor muziek ontstond trommelend op potten en pannen uit de keuken van ons moeder.

Ik ontdekte muziek, ik ontdekte djembé, ik ontdekte sport en ik ontdekte zo mijzelf. Allemaal leidden ze me naar vrijheid en innerlijke kracht.

Zoals velen onder ons, was ik ook op avontuur in de zoektocht naar mijzelf, het 'hoe en wat' in het leven.

Al van kinds af ben ik gebeten van muziek, klanken en teksten. Vooral het gevoel waarmee het neergezet wordt is een wonderlijk iets.

Ik benoem muziek als de 'taal van onze ziel'. Het is als een verlossing van al wat we vasthouden en soms niet kunnen verwoorden. 

Toen de djembé op mijn pad kwam ontdekte ik al snel de kracht van het instrument, maar vooral de kracht in mezelf. Het instrument bespelen voelde als een tweede natuur, en ik leerde alles uit pure zelfstudie. Dit spelen vanuit mijn gevoel zette ik verder in andere niet alledaagse instrumenten. Zo ontstond Unchained uit mijn ervaringen des levens, het spelen met verschillende muzikanten, begeleiden van yoga sessies en dans. Telkens leerden deze ervaringen mij dat muziek niet enkel iets is wat je hoort, maar vooral iets wat je voelt. Dit voelen van muziek geef ik ondertussen door via djembé lessen, relaxatie concerten, klankenmassages en nog zoveel meer...

Improviseren is mijn sterkte, het verbinden en laten samensmelten van instrument, mens en energie is mijn kracht. 

HOOR MUZIEK VOEL MUZIEK, VOEL JE LICHAAM HOOR JE LICHAAM 

 UNCHAINED

ONTKETEN JEZELF EN VOEL...  

Marc Byl - Unchained

Kasteelstraat 21A

8810 Lichtervelde

Tel: 0486/295560

Email: [email protected]

© Unchained 2016-'19